13 Ağustos 2015 Perşembe

ÖĞÜT

  Yaptığın şey her ne ise;
  Emeğine değer vermeyen insanların yıpratıcı eleştirilerine göğüs germek zorunda değilsin. Dinlemek istemiyorsan, sustur onları.
  Hiç kimsenin, yoluna taş koymasına fırsat verme. Senin fikirlerini ve övgülerini önemsediğin insanların sözlerinin, özde hiç de önemi olmayabilir.
  Ayrıca seni seven, sevdiğini sanan ya da senin sevdiğin herkes senin mutluluğunu canı gönülden istiyordur diye bir kesin hüküm yok. Onları hayatında barındırmaya devam etmek için yeterli ve geçerli sebeplerin varsa sustur onları. 
  Bir işte öncelik herhangi bir masuma zarar vermemek ise, ikinci sırada süreçten ya da sonuçtan keyif almak yer alıyor olmalı. Başarılı olarak nitelendirilecek, toplumun beğenisini kazanacak ya da birilerine faydası dokunacak bir sonuç ise bana göre yan ürün.
  Zaten kendini memnun etmeyi bilen insan, mutlu insandır. Mutlu insan ise ihtiyaç duyulan şeyin kendisi değilse bile o anın lezzeti olur. Mutlu insan kendine güveni olan, kendisi olmaktan memnun olan, kendini seven insandır. Böyle bir insanın kime, nasıl zararı dokunabilir?
  Herkes fedakar olacak diye de bir kural yok. Yapabiliyorsan ne hoş, ne güzel. Ancak hiçbir karşılık beklemeden yapamıyorsan iyilik yapma. Kötülük zaten yapma ama nötr ol daha iyi.
   Vefayı ise iyilik olarak görme. Vefa borçtur.
 
  

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder